Inici

dilluns, 21 de juny del 2010

L’escola de Cruïlles s’avança al SCM

Aquesta setmana hem rebut una mostra de l’escola que ens ha passat la mà per la cara al Servei. El passat 14 de juny s’ha capturat un mosquit adult que varen identificar com a mosquit tigre. Després de posar-se en contacte amb nosaltres ens van fer arribar l’exemplar i, quina sorpresa la nostra: efectivament es tracta d’una femella adulta de mosquit tigre.
L’interès de l’assumpte ve donat pel fet que el passat 18 de gener vàrem fer una xerrada sobre el mosquit tigre als alumnes de 4t i 5è (dins del marc del Projecte Educatiu del Programa). En aquesta xerrada es va ensenyar als alumnes a entendre el cicle biològic dels mosquits, reconèixer les larves dels mosquits, l’adult del mosquit tigre, i identificar focus de cria d’aquest. Fa uns dies varem rebre les mostres de larves de mosquits que els alumnes van recollir en el seu entorn (cap va resultar de mosquit tigre) i la feina feta per ells va ser excel•lent. L’última actuació de l’escola (absolutament fora del que ja se’ls demanava) ha estat enviar-nos un adult. Des d’aquí els volem felicitar per l’iniciativa presa i per la feina ben feta.
No és la primera vegada que ens fan arribar una mostra de mosquit tigre al Servei, però el curiós d’aquest cas és que sí que és la primera vegada on els habitants el detecten abans que nosaltres. Des del Programa de Vigilància, Seguiment i Control del Mosquit Tigre a la demarcació de Girona ja fa 2 temporades que tenim instal•lada una trampa al poble de Cruïlles (i justament al davant de l’escola). La revisió d’aquesta trampa mai ha estat positiva a ous de mosquit tigre, per lo que per a nosaltres aquesta espècie encara no havia arribat al poble. Després de l’evidència que ens n’han donat, durant els propers dies es faran unes actuacions al poble per evitar-ne l’expansió.