Inici

dimarts, 18 de gener del 2011

Programa Educatiu del Mosquit Tigre

Per tercer any consecutiu, aquesta setmana s’ha iniciat el programa educatiu del mosquit tigre. Per poder-lo desenvolupar i durant els propers tres mesos, quatre monitors aniran a visitar la pràctica totalitat dels centres escolars de la demarcació de Girona, on els seus alumnes de cinquè de primària, seran formats en l’aprenentatge del cicle biològics del mosquit tigre, la identificació de les larves i adults, i la prevenció per evitar el desenvolupament d’aquesta espècie invasora. A més, els aproximadament set mil alumnes rebran un kit d’entomòleg, amb el que podran detectar la presència d’aquesta espècie a casa seva o en el seu entorn.

Des del programa s’espera difondre els conceptes bàsics sobre la biologia del mosquit tigre, per així, poder realitzar un correcte control del seu desenvolupament. Aquesta serà una tasca bàsica per poder mantenir el nivell de qualitat de vida que ara gaudim i, també de les garanties sanitàries suficients.
Amb el programa educatiu també s’aconsegueix un efecte multiplicador i, tota la informació que es dóna arriba al nucli familiar, que moltes vegades és refractari a entendre la informació que li arriba.