Inici

dilluns, 8 d’abril del 2013

Primera gran eclosió del 2013.

A partir d’ara tota una legió d’insectívors dediquen els seus esforços per mantenir a ratlla als insectes. Foto.: "Mosquiter" de R. Faura ©.

Amb l’arribada del mes de març també van arribar les esperades pluges, l’hivern ha estat extraordinàriament sec. Aquestes pluges i el temporal de llevant al qual, estaven associades va comportar una primera inundació i eclosió de mosquits.
Des del Servei s’han fet les aplicacions per controlar les poblacions larvàries d’aqueta eclosió. El 100% d’aquestes aplicacions s’han fet utilitzant com ingredient actiu els cristalls proteínic produït pel Bacillus thuringiensis var-israeliensis. La seva eficàcia està més que provada i  actualment és la forma més neta de controlar les larves de mosquit que es coneix.
Com s’han fet unes aplicacions de grans extensions de zones de cria, és d’esperar que durant els propers dies, en que està previst una pujada de temperatures, puguem veure l’aparició d’alguns mosquits adults en les zones que s’han tractat. Aquests mosquits són els que s’escapen als nostres controls, els quals, no tenen una efectivitat del 100%.
Esperem que les seves molèsties, si es produeixen,  no siguin importants.