Inici

dilluns, 3 de juliol del 2017

A la recerca del tigre





Activitat sobre la problemàtica del mosquit tigre al casal Aventura’t de Castelló d’Empúries:
El proper 4 de Juliol el Casal Aventura’t de Castelló d’Empúries i el Servei de Control de Mosquits tenim previst organitzar una activitat entorn la problemàtica del mosquit tigre i aprofitar-ho per fer una campanya de sensibilització als habitants del municipi.  
Noranta nois i noies participants al casal Aventura’t amb el suport del Servei de Control de Mosquits tindran l’objectiu de crear un mapa de densitat de cria del mosquit tigre a la població i sensibilitzar els habitants entorn la seva problemàtica. Per això es farà un treball de camp als diversos barris i zones del poble per a poder localitzar els seus potencials llocs de cria.
Amb l’ajuda de l’aplicació per a telèfons mòbils ‘MosquitoAlert’, les fotografies que s’hi pujaran i la seva posterior validació es crearà un mapa virtual amb aquests possibles focus de cria del mosquit tigre a la nostra població. Per a dur a terme aquesta tasca els joves inscrits al casal Aventura’t disposaran d’unes acreditacions i hauran de localitzar aquests claps (galledes, bidons, dipòsits, safarejos, etc, ...)  en espais públics i privats. Per això demanem la col·laboració dels habitants de Castelló i la seva disponibilitat per a què els deixin inspeccionar racons del seu jardí, patis, balcons, etc, ...
Esperem que l’activitat serveixi per sensibilitzar tant als joves participants en l’activitat com als propietaris amb qui aquests interactuïn i a la vegada crear una base de dades amb les diferents zones i els diferents nivells de risc en la cria de mosquit tigre a Castelló d’Empúries.