Inici

dimecres, 17 de gener del 2018

Eclosions a les maresmes 2017



Que el 2017 ha estat una any sec tothom ho sap, de fet els carrers en van plens d’aquesta xerrameca. Què la pluja és la major causa de producció de mosquits als aiguamolls també és lògic tenint en compte que el cicle biològic té un part que és aquàtica. El Servei va tenir la primera estació meteorològica de Castelló d’Empúries, amb la creació del PNAE aquesta estació es va traslladar al Cortalet, si mirem les dades registrades des del 1984 veurem que  aquest any ha estat el més sec de tota la sèrie. 

La causa principal de producció de mosquits és la pluja però, si no plou es rega més i aquest fet és el que guanya més importància en la productivitat dels mosquits a la plana.

Aquest any s’han tractat 503 Ha de superfície d’aigua amb larves dels mosquits típics de les zones de maresma i prats inundables, valor que està per sota de la mitjana. En els mesos d’hivern, tardor i una part de la primavera les causes principals de les eclosions solen ser naturals i, a l’estiu o durant els períodes de temperatura més alta i amb absència de pluja, el regadiu és quan té una major importància com  a causa de les eclosions.