L’episodi de pluja d’aquest mes de maig ha ocasionat una forta eclosió de mosquits a les maresmes de l’Empordà. L’espècie Ochlerotatus caspius és la que més n’ha sortit beneficiada. Es tracta d’un mosquit que pica a les persones durant el dia, preferentment a la sortida i posta de sol, i té un comportament molt agressiu.
Les densitats larvàries que ens hem trobat han estat molt elevades, i s’han controlat mitjançant l’ús del Bacillus thuriengiensis (Bti). Les aplicacions han estat extenses i molt dificultoses, una de les dificultats més grans que ens hem trobat ha estat la vegetació, la qual, està en el moment de màxim creixement, aquest fet redueix l’efectivitat dels nostres controls. En alguns casos fins i tot ha obligat a repetir algunes aplicacions. Els llocs que s’han hagut de repetir o reforçar les aplicacions, han estat els llocs on la cobertura vegetal era molt elevada i densa. Penseu que el nostre objectiu és que el producte arribi a l’aigua, lloc on viuen les larves que cal controlar, i que han d’ingerir l’ingredient actiu que apliquem.
Un cop finalitzat el període dels controls, que dura el temps en què es prolonga el creixement larvari, caldrà esperar a veure els resultats. Donat la problemàtica esmentada amb la cobertura vegetal, i el fet de que s’han controlat la gran majoria de claps larvaris, és lògic esperar un cert increment de presència d’adults de mosquits de l’espècie Ochlerotatus caspius a partir de finals de la setmana que ve.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada