Inici

dilluns, 2 de maig del 2011

Comença la sembra de l’arròs.

Aquests dies s’ha iniciat la sembra dels arrossars. Aquest any s’han pogut fer el treballs de preparació dels camps sense gaires entrebancs i s’ha avançat uns dies respecte a l’any passat.
Per part nostra també estem ultimant els preparatius i si tot va bé, la segona quinzena de juny farem la primera aplicació per controlar els mosquits que es generen en aquest conreu.
L’arrossar és un hàbitat molt adient pel desenvolupament de certes espècies de mosquit, la més emblemàtica és l’Anophles atroparvus. Aquesta espècie de mosquit havia estat la responsable de la transmissió del paludisme, malaltia que va ser eradicada (OMS) l’any 1962 i , que durant el segle XVIII va ocasionar nombroses defuncions en els pobles de l’Empordà que conreaven arròs.
Actualment és la màxima responsable de les molèsties ocasionades a la nostra població per picades de mosquit a l’estiu.
El seu control es fa del tot necessari si volem mantenir un mínim de qualitat de vida per la nostra població i, que l’activitat turística es pugui desenvolupar amb tota normalitat. Això està garantit amb el treball que tenim programat durant aquest estiu i que s’allargarà durant les setmanes de màxima productivitat d’aquesta espècie en els arrossars.