Inici

dijous, 6 de setembre de 2012

La tramuntana una bona aliada.La tramuntana que va bufar fins ahir ha estat una bona aliada a l’hora de combatre el mosquit tigre. Com tots sabem la Tramuntana és un vent de nord que es caracteritza pel seu caràcter sec. Quan bufa eixuga ràpidament la roba estesa i el terra, però també eixuga els petits recipients que tinguin una obertura molt ampla. És per això, que pensem que alguns dels claps de cria de mosquit tigre hauran quedat secs durant aquests dies que han seguit a la pluja del dijous passat (entre 15 i 20 litres per metre quadrat a l’Alt Empordà) i, que no s’hauran pogut desenvolupar les seves larves.
A l’Empordà i especialment a la zona de l’Alt, la tramuntana serà possiblement una aliada, a l’hora per controlar de forma natural alguns dels claps de cria del mosquit tigre.
Aquest efecte no es possible en el cas de que es tracti de dipòsits d’aigua de pluja, on la sortida sigui d’un diàmetre reduït, o grans dipòsits soterrats (cisternes) o a l’aire lliure però, de capacitat mitjana-alta. En aquests llocs la capacitat d’evaporació del vent no pot arribar a eixugar-los complertament i continuaran sent uns llocs de desenvolupament del mosquit tigre si no hi apliquem les mesures de prevenció.   
En la gràfica que us presentem podeu apreciar en valors negatius de l'evaporació durant els dies que ha bufat la nostra aliada.

Cap comentari: