Abdomen d’una larva de simúlid on per transparència es veu el nematode paràsit
El Servei de Control de Mosquits porta a terme el control dels simúlids al riu Ter des de fa anys, de fet va ser el primer programa de control d’aquests dípters hematòfags que es va aplicar al nostre país.
Una de les tasques que es fa habitualment és la de recollir mostres de forma sistemàtica i així, podem seguir l’evolució de les poblacions larvàries. En aquests mostrejos també s’observen altres organismes que acompanyen als simúlids dins de l’aigua i, en algunes ocasions observem larves parasitades per nemàtodes (cucs). Creiem que pot ser interessant estudiar aquest fet i veure s’hi ha possibles aplicacions d’aquests paràsits pel control biològic dels simúlids. Què us sembla la idea?
El tema no és fàcil pel gran desconeixement que es té d’aquests cucs, dels quals se’n han descrit unes 28.000 espècies, la majoria d’elles paràsites, però es creu que en pot haver-hi unes 500.000! la realitat és que hi ha molt pocs experts. Nosaltres llencem la idea a la xarxa per si algú ho pot aprofitar. Ja se sap que en temps de crisis la imaginació s’ha d’afilar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada