Inici

divendres, 10 de juliol del 2015

Aplicacions als arrossars


Aquesta setmana, tot i la tramuntana, s’ha pogut fer la segona aplicació als arrossars empordanesos. Aquest conreu es manté inundat durant un període llarg de temps,  de maig a octubre i aquest fet permet que aquestes aigües siguin colonitzades per tres espècies de mosquit: El Culex pipiens, el Culex modestus i l’Anòpheles atroparvus. Totes tres piquen a les persones i per tant cal reduir-ne les seves poblacions per poder mantenir la qualitat de vida de la població i que l’activitat turística no es vegi afectada.
Penseu que tenim més de nou-centes hectàrees d’arrossar repartides en tres nuclis, dos al Baix Empordà i un a l’Alt Empordà. El més gran està a Pals-Torroella de Montgrí, després n’hi ha un altre a Bellcaire d’Empordà i un altre al sector nord, a Castelló d’Empúries, els mosquits que aquí es generen podrien fer veritables estralls sobre la població humana, d’aquí la necessitat de reduir-ne les poblacions.
Les aplicacions es fan amb helicòpter ja que el cicle biològic d'aquets culícids és molt ràpid. Aquesta setmana es van fer entre el dilluns i el dimarts, just abans de que entrés la tramuntana, la qual, és un limitant natural a poder-les executar.