Inici

divendres, 19 de març del 2010

Març marçot....

Aquest mes de març ens ha sorprès amb dos temporals de llevant, el primer ha estat el dia 3 (20,6 mm) i el segon el del dilluns dia 8 (40,8 mm), aquest perdurarà en la memòria de tots els gironins que l’hem patit. Pels més petits per la il•lusió de veure la neu, pels joves per haver-se quedat sense internet durant uns dies i pels grans per haver experimentat la fragilitat del nostre sistema de distribució energètic, la qual cosa ha ocasionat pèrdues milionàries.

Les conseqüències des del punt de vista de producció de mosquits també han estat importants, totes les zones de desenvolupament de l’espècie Ochlerotatus detritus es troben inundades, algunes d’aquestes zones hores d’ara són de molt difícil accés.
Un altra de les dificultats que ens estem trobant, es que aquests dies les temperatures baixes juguen en contra de l’efectivitat del producte biològic amb que tractem, aquest ingredient actiu, anomenat Bacillus thuringiensis, actua per ingestió i com la temperatura és molt baixa, la ingestió també, és aquí un rau el problema de la seva efectivitat. L’ús dels productes biològics ens exigeixen molt més coneixement, cal saber aplicar-los amb una delicadesa que ens l’aporta el coneixement de la biologia i l’ecologia de les diferents espècies de mosquit.