Inici

dijous, 4 d’agost de 2011

Retard en la 4a aplicació del arrossars.

Degut a uns problemes mecànics greus no s'ha pogut fer l'aplicació aèria d'aquesta setmana en els arrossars de l'Empordà ( Pals-Torroella, Bellcaire-l'Escala, Castelló).
Tampoc s'ha trobat cap aparell aeri amb disponibilitat immediata per poder fer l'aplicació, ni al nostre país ni a l'estranger.
Per aquest motiu l'aplicació quedarà ajornada fins que s'hagi arranjat el problema mecànic i la meteorologia permetin fer l'aplicació.
A dia d'avui treballem perquè es pugui reprendre l'activitat el proper dilluns dia 8 d'agost, tot i que per principis de la setmana vinents hi ha una previsió meteorològica adversa amb vents forts del sector nord.
En cas de que fos més llarg el retard en l'aplicació podem preveure un increment de la presència de mosquits a les tres zones abans esmentades.
Tanmateix els equips terrestres actuaran fent les aplicacions, tan de larvicides com d'adulticides, per evitar que sigui un problema notable per la població, però hem de tenir en compte que la cobertura i/o capacitat dels equips terrestres és força limitada.
També hem d'assenyalar que en les anteriors aplicacions s'ha utilitzat un ingredient actiu amb una persistència major i que aquest fet pot donar un major marge en els dies de la seva activitat larvicida i minimitzar les conseqüències negatives del retard.