Inici

dijous, 25 d’agost del 2011

Street View i el mosquit tigre


El Google earth street view s'està mostrant com una potent eina d'ajuda pel programa de vigilància del mosquit tigre a Girona.

Aquest programa ens permet inspeccionar els carrers i també veure els patis de les cases degut al seu nivell de qualitat en les imatges 3D que proporciona. Aquesta inspecció virtual és una primera aproximació per la localització dels focus de desenvolupament larvàri del mosquit tigre en els nostres municipis. Bàsicament pels focus de tamany mitjà i gran i que es fan patents en les imatges que proporciona aquest software. Moltes vegades i mitjançant aquesta eina informàtica es poden resoldre les queixes que ens han arribat dels municipis on l'espècie s'ha establert i així no cal fer el desplaçament fins al lloc concret on s'ha produït la queixa.

Malauradament encara no hi ha un recobriment del 100% dels carrers dels nostres municipis, per exemple a la zona de costa generalment tan sols tenim imatges de les carreteres principals. Esperem que aviat puguem disposar d'aquest recurs que ens permet estalviar molts recursos econòmics públics.