Inici

divendres, 21 d’agost del 2015

Dos casos nous de dengue a França


S’ha parlat molt de les picades del mosquit tigre i molt cop d’alguns dels riscos sanitaris que comporta, el més important, deixant de costat la molèstia de les seves picades, és el fet de que pot actuar com a transmissor de malalties.
A França estan molt preocupats per aquest fet perquè ja s’han començat a donar casos de malalties transmeses per aquesta espècie dins del seu territori. El chickungunya és la malaltia en que s’han donat més casos de transmissió autòctona, però el dengue també n’ha tingut, els darrers casos s’han sabut aquest dijous.
Es tracta de dues persones que han adquirit el dengue a la ciutat de Nimes, sense que hagin viatjat fora del país. En aquests moments les autoritats sanitàries estan fent controls del mosquit tigre al voltant de la casa dels malalts, el lloc de treball i per allà on han estat passejant, aquesta és la millor manera d’evitar que hi hagi més afectats per aquest virus, el qual, sempre havia circumscrit als països tropicals, però, que amb l’arribada del mosquit tigre pot afectar altres zones.