Inici

dimecres, 26 d’agost de 2015

Serà el chickungunya una nova malaltia a casa nostra?


Com es pot veure en els mapes adjunts, el virus està tenint un avenç a nivell mundial

Aquesta setmana passada la premsa es feia resó del primer cas autòcton de Chikungunya als Països Catalans, concretament a Gandia. Un home de 60 anys havia contret aquesta malaltia sense haver viatjat a cap zona on la malaltia hi és present de forma endèmica.  És el primer cas autòcton d’aquesta malura i possiblement no serà l’últim.
Aquest virus afectava als països riberencs de l’oceà Índic i,  ara ha entrat a la zona del Carib i  el continent americà  . Aquesta zona geogràfica és un destí turístic força comú i la possibilitat que hi hagi persones que hi viatgin i hi puguin adquirir aquesta malaltia no és gens menyspreable.
A casa nostra ja s’han donat casos, tant l’any passat com aquesta any, de persones que han emmalaltit en arribar d’aquests desplaçaments, això vol dir que durant uns dies han estat portadors d’aquest virus dins del seu corrent sanguini i, si són picats pel mosquit tigre després aquests mosquits podrien passar la malaltia  a altres persones  que no hagin sortit de casa. 
La única manera d’evitar que això pugui passar és aplicant TOTES les MESURES DE PREVENCIÓ contra el mosquit tigre. Fer-ho ben fet depèn de tots nosaltres. Per un costat que els ajuntaments facin el control antilarvari a la via pública, que és la seva responsabilitat i per l’altre, que els particulars evitin de tenir llocs de cria dins de casa. Tan sols si som capaços de fer-ho bé i fer-ho TOTS, podrem arribar a tenir un control molt important sobre aquesta espècie que tant ens mortifica durant el dia, i que a més, ens pot arribar a transmetre malalties fins ara desconegudes a casa nostra. 
Anem amb molta cura perquè ara al setembre-octubre és quan l'activitat del mosquit tigre és més gran.

Cap comentari: