Inici

dilluns, 10 de juliol del 2017

Control dels mosquits als arrossars


Com cada any s’ha iniciat el control dels mosquits als arrossars empordanesos, aquests estan repartits en tres grans nuclis, els de Pals-Torroella, els de Bellcaire-l’Escala i els de Castelló-Riumors, en total hi ha més de 900 Ha d’aquest conreu.
Aquí hi crien des dels anòfels, espècie vectora del paludisme o malària, fins al Culex pipiens i C. modestus que estan implicats com a vectors del virus de l’Oest del Nil, aquesta és una altra de les arbovirosis emergents dels darrers anys, s’han donat casos en zones arrosseres d’Itàlia i sud de França.
La necessitat actual de tenir controlades aquestes espècies de mosquit que crien en els arrossars és el pel motiu que les seves picades són molt molestes i afecten el benestar de la població, així com l’activitat econòmica més important de la zona com és el turisme.
Esperem que el temps ens acompanyi i que les aplicacions programades es puguin fer sense més problemes.  

2 comentaris:

montse boada ha dit...

He sentit la entrevista al Sr. Marques, molt interesant . Pero ha comentat que hi ha uns productes molt apropiats per el control de mosquits. Jo vic devant del Parc del Putget amb una casa amb jardi. Altres anys haviem fumigat, pero aquest any , ja que tenim nens petits no hi hem fet . Tenim uns mosquits negres molt petits pero que fan unes picades molt doloroses, i aixo ens priva de sortir al jardi.
Volia demanar-vos el nom de aquest producte bacteriologic i la época que haig de aplicar-lo i la frecuencia .
Espero les vostres noticies

SCM ha dit...

Malauradament el producte bactereològic lavicida no està a la venda pel se ús domèstic i tant sols el podem utilitzar els professionals. De totes maneres aquest producte s'ha d'aplicar al loc oncrien els mosquits que és l'aigua, aleshores poder podràs aplicar altres alternatives per controlar aquest punts de cria.
Mira aquest post http://serveicontrolmosquits.blogspot.com.es/2016/08/ara-es-lhora-de-fer-la-prevencio.html
Atentament