Inici

dimecres, 13 de desembre del 2017

Arriba un dels mosquits més mortífers


Aedes aegypti l’espècie de mosquit  responsable de transmetre malalties tan greus com el dengue, la febre groga, el zika o el Chicungunya ha estat detectat a Fuerteventura segons explica la premsa local, notícia que ara ha tingut un gran ressò estatal.  
Des de fa uns anys s’està digen que la globalització amb el frenètic transport de mercaderies i persones i el canvi climàtic seran uns dels ingredients més potents perquè algunes espècies d’artròpodes es reparteixin a nivell mundial, el mosquit tigre ha estat un gran exemple d’aquest efecte de la globalització, malauradament això significa que s’obre la porta a que malalties víriques (arbovirus) viatgin tot darrera d’aquestes invasions.
Les invasions biològiques són i seran portada de la premsa i produiran canvis importants en els ecosistemes de casa nostra. Els darrers anys se n’han presentat algunes de molt sonades amb efectes ben palpables, pensem amb el cranc americà, el musclo zebra, el cargol poma, les cotorres argentines, el mosquit tigre i sembla que el problema no acaba aquí. Estem preparats per tanta invasió? Què fem per vigilar l’entrada d’algunes de les espècies tan mortíferes com l’Aedes aegypti?  Per Ara no fem res, veure-les venir.