Inici

dijous, 30 d’agost del 2018

Ara més que mai!


A partir d’aquestes dates el nostre amic el mosquit tigre és quan es manifesta més actiu. És per aquest motiu que ara més que mai li hem de fer la guitza i no deixar que ens martiritzi aquests dies de bonança que encara ens queden fins l’arribada del fred.
El que hem de fer és molt simple, cal evitar que hi hagi llocs on hi pugui quedar aigua estancada que ell aprofitarà per desenvolupar les larves, ja que previament hi ha depositat els seus ous en les parets d’aquests recipients. Us deixem l’ENLLAÇ on s’explica tot el que pots fer per evitar-ho.
En la gràfica que encapçala el text podeu veure l’evolució de les captures fetes en el nostre centre de treball aquest any 2018. Es tracta d’un parany de captura d’adults que funciona les 24 h. del dia des de l’u de maig i fins a principis de novembre. Els resultats es presenten amb el nombre total d’exemplars capturats per setmana. Com podreu observar la corba evolutiva ha començat a elevar-se i arribarà al seu màxim entre mitjans de setembre i mitjans d’octubre, tot dependrà de la meteorologia. En les nostres mans està que el valor del cim sigui el més baix possible. És un treball de tots aconseguir-ho. Fem-ho possible!