Inici

dimarts, 6 d’abril del 2010

Inici de la campanya per controlar el mosquit comú i prevenir el tigre.

Tractament d'embornals

Aquesta setmana es comença el control larvari del mosquit comú (Culex pipiens). Just abans de la Setmana Santa s’han detectat la presència de les primeres larves de mosquit comú, aquest fet i la previsió de que les temperatures s’aniran incrementant de forma gradual, ha motivat la decisió de començar la campanya.
El C. pipiens és una espècie amb una gran plasticitat ecològica, les seves larves es poden desenvolupar en una gran tipologia d’aigües estancades. Es aquell mosquit que entra a casa i ens pica per la nit. Aleshores, si volem evitar-ho, millor que evitem tenir aigua estancada a casa, hem de vigilar: les galledes, dipòsits, safareigs, basses de regar, piscines abandonades, fosses sèptiques, basses ornamentals, i tot un llarg etcètera.
Per part nostra, i a partir d’aquesta setmana, hem iniciat les aplicacions per controlar les larves de tots els embornals que hi ha en els carrers dels nostres pobles, dels recs inundats i de les zones inundades amb aigües amb alts contingut de matèria orgànica, etc..
Penseu que la vostra participació és fonamental per poder assolir l’èxit. En el document de prevenció del mosquit tigre hi trobareu les mesures que també són vàlides pel mosquit comú.