Inici

dimarts, 27 d’agost del 2019

Creixements desiguals


Foto 1.. Variacions en el tamany de dos exemplars d'Aedes albopictus. Imatge.: SCM
Els que sou una mica observadors us haureu fixat que hi ha exemplars de mosquit tigre que són extraordinàriament petits i poder us heu preguntat de saber perquè passa això.  
Les larves dels mosquits tigre es desenvolupen en llocs relativament petits, volums d’aigua de pocs centímetres cúbics, aquests llocs poden tenir pocs nutrients i el que és més important, es poden eixugar molt rapidament. Possiblement aquestes siguin les causes de que apareguin exemplars de dimensions molt per sota de l’estandart d’aquesta espècie degut a aquesta manca de nutrients i acceleració del procès de creixement.
Aquest fet l’hem trobat en altres espècies del mateix gènere i que són autòctones de casa nostra, per exemple ho hem observat en l’Aedes caspius espècie típica de zones d'aiguamolls salats o salobres que s'inunden intermitentment, el qual, a vegades accelera el seu creixement quan el seu hàbitat larvari s’asseca.

Foto2.: Els mateixos exemplars de mosquit tigre de la foto 1, ara amb un de mosquit comú (Culex pipiens) i una Culiseta annulata, un dels mosquits més grans de casa nostra i que s'han desenvolupat en aigües permaments.